Read more: REcensie DUIF in Leeuwarder Courant
DUIF uitgelicht in de Leeuwarder Courant op maandag 24 nov. na onze performance op Explore the North.


Read more: REcensie DUIF in Leeuwarder Courant
 
Read more: Recensie DUIF in DVHN
 


Read more: Recensie DUIF in DVHN


DUIF haalde maandag 19 aug. de voorpagina van het Dagblad van het Noorden. Op pag. 43 een uitgebreide recensie door Joep van Ruiten. 

 

Read more: Publicatie Pavlov | Wheel of Motion
Spread in publicatie Pavlov | Cities within your city n.a.v. bijdrage (Wheel of Motion) aan het project Open Mind 2012.

Pavlov is een kunstlab dat zich in de afgelopen 20 jaar heeft bezig gehouden met de pas geopende territoria van dit tijdperk van urbanisatie en nieuwe media. Het oeuvre omvat stadsexpedities, kunstfilms, muziek, media performances en webcasts. Hierbij worden steeds gastkunstenaars, architecten, stedenbouwkundigen en wetenschappers betrokken om mee te werken.

Pavlov maakte een breed spectrum aan situatie-kunst, meestal geproduceerd en gepresenteerd in de openbare ruimte op straatniveau. Hierbij is kunst geen handelswaar, gemaakt voor de markt, maar een manier van samenzijn, een publieke leefwijze.

Pavlov’s Cities within your city is een enthousiaste viering van de schoonheid van de situatiekunst in de stedelijke omgeving. De stad als snelkookpan voor ideeën, dromen en identiteiten is het favoriete speelveld voor de avontuurlijke verkenningen van deze groep. De diversiteit van het werk is gekoppeld aan de bestaande omgeving: ieder project wordt gemaakt naar de omstandigheden ter plaatse. Het boek Cities within your city is opgezet als een kookboek, met recepten en reflecties, om de lezers te helpen om het ook zelf uit te gaan proberen.

 

Read more: Publicatie Pavlov | Wheel of Motion
 
 
 
Publicatie n.a.v. verblijf in Greylight projects. Het boekje geeft inzicht in het onderzoek dat ik gedurende een maand deed vanuit de A.I.R.

Greylight Projects bevindt zich op circa 750 meter van de voormalige steenkolenmijn de Emma. Op 28 oktober 1983 werd de imposante schachttoren van Emma, met een hoogte van 63 meter, gesloopt. Door een technische fout werden bij het opblazen van de schacht, grote betonnen brokstukken meer dan 250 meter in de omgeving weggeslingerd.

Dinanda Luttikhedde nam de explosie als aanleiding voor haar werkperiode in Greylight Projects. In de omgeving van de A.I.R. fotografeerde zij mogelijke sporen van het incident en in haar studio ontwikkelde ze een aantal vluchtige werken. De kunstenaar koos ervoor alle beelden te vangen in fotografie en zocht naar de intuïtieve relatie tussen de beelden van binnen- en buiten haar studio.Tijdens de opening zal Mike Kramer zijn compositie Mijn Gehoor(d) in een aangepaste versie live vertolken.

Opening Zondag 8 april  2012
14:00 – 18:00 uur
Periode: 8 april tot 1 mei (geopend op afspraak)

 
Met de compositie "Mijn gehoor(d)" leverde de Heerlense (geluids)kunstenaar Mike Kramer zijn bijdrage aan de Klankatlas van Limburg, een meerjarig project van Intro in situ (nl) en Musica (b) waarin de eigenheden van de beide aangrenzende provincies verklankt wordt in soundscapes en locatiecomposities. Deze worden vervolgens gearchiveerd en online gezet en worden op geregelde basis vertegenwoordigt door een klankpaal op locatie. "Mijn gehoor(d)" is een sonische vertaling van het mijnverleden van Limburg. De oerelementen metaal en steen zijn onlosmakelijk met de mijnen verbonden en vormen het bronmateriaal voor zijn soundscape. Hierdoor ontstaat een sferisch spel tussen de verschillende klanken, soms onbewerkt maar vaak ook sterk uit haar context gehaald.
Mike Kramer is naast (geluids)kunstenaar ook werkzaam als artistiek leider bij stichting (h)ear wat zich bezigt met het presenteren van klankkunst en experimentele muziek, zowel zelfstandig als ook in dialoog met andere kunstdisciplines.

www.introinsitu.nl/auditieve-atlas/over-de-atlas
www.h-ear.org

 Read more: Endogenous logic


 

 
 

 
Read more: P.A.I.R. publication | text 
Textuele bijdrage aan publicatie P.A.I.R. 2010.
P.A.I.R. is de Portable Artist in Residence van 
locatietheatergroep PeerGrouP.

Volledige text In het begin zag ik niets.. is op deze site  te vinden onder projecten en text.

Redactie | Henry J.Alles & Dinanda Luttikhedde

http://www.peergroup.nl/oni.app/local/
upload/pair_lowres_2009_web.pdf