351_312x390.jpg
Spread in publicatie Pavlov | Cities within your city n.a.v. bijdrage (Wheel of Motion) aan het project Open Mind 2012.

Pavlov is een kunstlab dat zich in de afgelopen 20 jaar heeft bezig gehouden met de pas geopende territoria van dit tijdperk van urbanisatie en nieuwe media. Het oeuvre omvat stadsexpedities, kunstfilms, muziek, media performances en webcasts. Hierbij worden steeds gastkunstenaars, architecten, stedenbouwkundigen en wetenschappers betrokken om mee te werken.

Pavlov maakte een breed spectrum aan situatie-kunst, meestal geproduceerd en gepresenteerd in de openbare ruimte op straatniveau. Hierbij is kunst geen handelswaar, gemaakt voor de markt, maar een manier van samenzijn, een publieke leefwijze.

Pavlov’s Cities within your city is een enthousiaste viering van de schoonheid van de situatiekunst in de stedelijke omgeving. De stad als snelkookpan voor ideeën, dromen en identiteiten is het favoriete speelveld voor de avontuurlijke verkenningen van deze groep. De diversiteit van het werk is gekoppeld aan de bestaande omgeving: ieder project wordt gemaakt naar de omstandigheden ter plaatse. Het boek Cities within your city is opgezet als een kookboek, met recepten en reflecties, om de lezers te helpen om het ook zelf uit te gaan proberen.

 

Pavlov_publicatie.jpg